Anyag- és Vegyészmérnöki Kar

AnyagBAZÁRt Tudomány

A körülöttünk lévő anyagok eltérő és sokszínű tulajdonságokkal rendelkeznek. Az anyagtechnológiák ezeket a tulajdonságokat alakítják, formálják.

Kísérletbemutatónkkal az anyagok személyiségét ismerheted meg, és olyan képességeket mutatunk, amiket el sem tudsz képzelni!

Egy fém, amelyik emlékezni tud, a láng, amely színezhető, és akár tornádóvá formálható, az üveg, amely törhetetlen, vagy a nikecell, ami oldódik. Olyan kémiai reakciókat mutatunk meg, amelyek elhozzák a tanterembe a tudományt és vidámságot. mindezt tudományos, de diákokhoz közelálló példákkal, magyarázatokkal.

Karunk küldetésének tartja, hogy a fiatalok játékosan megismerkedjenek a minket körülvevő világok alkotó alapanyagok természetével, ezzel tudatosságot csempészve életükbe és gondolkozásukba. A tudatos életmód és gondolkozás elengedhetetlen feltétele a fenntartható életmódnak. Az itt található űrlap kitöltésével lehetővé válik, hogy az iskolák csatlakozzanak a már több mint 20 iskolának közel 1100 diákjához, akik már részesei lehettek a programnak országszerte.

A résztvevők száma nem korlátozott, a szervezéstől függően kisebb csoportoknak, vagy akár több osztálynak, akár az egész iskolának egyszerre is megtartjuk a programot. Minden állomáson 45 perc kötött időt töltünk, azt követően pedig személyes beszélgetésekre is van lehetőség igény szerint. Az előadás interaktív, amely során látványos kísérletekkel és megdöbbentő számokkal, összefüggésekkel körítve beszélgetünk a diákokkal, minden helyszínen a korhoz, orientáltsághoz, és egyéb tényezőkhöz igazítva a menetrendet. A fiatalok maguk is részt vehetnek a kísérletekben.

Előadásunk elsősorban középiskoláknak szól, de igény szerint általános iskolásoknak is megszervezhető, sőt óvodásoknak is tudunk programot biztosítani. Utóbbi esetekben kisebb csoportnak ajánljuk a programot.

Jelentkezési űrlap