Anyag- és Vegyészmérnöki Kar

Mérnökök a fenntarthatóságért 2.0 rendezvénysorozat

A fenntarthatóságnak számos értelmezése van, de a hozzánk eljutó felhívások, információk gyakran csak a globális és társadalmi szemszögből mutatnak a fogalom fontosságára.

De mi történik, ha minden ember a saját életének szemszögébe helyezi a kérdéskört? A használati tárgyaink, telefonunk, autónk, ruházatunk… Honnan vannak az alapanyagok? Mitől fenntartható egy termék? Mitől lesz fenntartható egy alapanyag? Hogyan válhat egy technológia fenntarthatóvá? Mit jelent számunkra az erőforrásokkal, nyersanyagokkal való gazdálkodás?

Ezekre és még sok más kérdésre keressük a választ előadásainkkal.

A Miskolci Egyetem célként tűzte ki, hogy nem csak oktatásában és munkavállalói által, hanem a középiskolai diákok szemléletformálásával is hozzájáruljon bolygónk fenntarthatóvá tételéhez. Az itt található űrlap kitöltésével lehetővé válik, hogy az iskolák csatlakozzanak a már több mint 50 iskolának közel 3000 diákjához, akik részesei lehettek a programnak országszerte.

A résztvevők száma nem korlátozott, a szervezéstől függően kisebb csoportoknak, vagy akár több osztálynak, akár az egész iskolának egyszerre is megtartjuk a programot. Minden állomáson 45 perc kötött időt töltünk, azt követően pedig személyes beszélgetésekre is van lehetőség igény szerint. Az előadás interaktív, amely során látványos kísérletekkel és megdöbbentő számokkal, összefüggésekkel körítve beszélgetünk a diákokkal, minden helyszínen a korhoz, orientáltsághoz, és egyéb tényezőkhöz igazítva a menetrendet.

Előadásunk elsősorban középiskoláknak szól, de igény szerint általános iskolásoknak is megszervezhető, ahová több játékos feladatot viszünk. Utóbbi esetben kisebb csoportnak ajánljuk a programot.

Jelentkezési űrlap