Anyag- és Vegyészmérnöki Kar

Duális képzés

FRISS DIPLOMA, TÖBB ÉVES SZAKMAI GYAKORLATTAL!

Mit jelent duális hallgatónak lenni?

A duális képzés során Magyarország innovatívan gondolkodó kis-, közép- és nagyvállalatai, valamint a legfelkészültebb egyetemek működnek együtt annak érdekében, hogy a munkaerőpiacon azonnal hasznosítható tudással rendelkező fiatalok jelenjek meg.

A hallgatók a gyakorlati képzést biztosító vállalatokkal munkaszerződést kötnek, munkájukért az év mind a 12 hónapjában jövedelmet kapnak.

Duális képzés során a hallgató az elméleti tudást az egyetem falai között szerzi meg (26 hét/év), de a gyakorlati ismereteire valós munkakörnyezetben, valós problémákat megoldva tesz szert (22 hét/év).

Nézd meg hallgatóik leírását, hogy miért választották a duális képzést!

  • Kiváló kereseti lehetőség – A vállalattól minden hónapban jövedelemben részesülsz, és a tanév során tanulmányi ösztöndíjat is kaphatsz!

  • Gyakorlatorientált képzés –  Minden amit tanulsz, átültethető a gyakrolatba az egyetemi laborok mellett az iparban is.

  • Piacképes tudás – A legjobb elméleti és gyakorlati szakemberektől tanulhatsz.

  • Biztos elhelyezkedés – Legtöbb hallgatónk végzéskor a duális partnertől kapott állásajánlattal a zsebében végez.

  • Karrierépítési lehetőség – Tanulmányaid alatt is bizonyíthatsz a munkádban, hogy érdemes vagy a vállalati ranglétrán előre haladni.

A JELENTKEZÉS MENETE

  1. Kiválasztod a képzési formát (bővebben itt), amire jelentkezni szeretnél. A listában az egyes cégek logója mellett az ismertető ikonra kattintva a cég bemutatkozó anyaga szerepel, a jelentkezési űrlap elérhető a cég ismertetőjén keresztül is.
  2. Abban az esetben, ha már tudod, hogy hova szeretnél jelentkezni, akkor ezen az oldalon megtalálod a jelentkezési lapot.
  3. Kitöltöd a jelentkezési lapot és ezzel befejeződik a jelentkezés folyamata.
  4. Ezt követően kollégáink egyeztetnek a céggel és értesítenek a cég részéről, hogy mikor lesz a felvételi beszélgetés a duális képzési formára.

A vállalati jelentkezési szakaszban 2023. május 31-ig kell kitöltened az általad választott cég jelentkezési űrlapját. 

Fontos, hogy csak azok kerülhetnek be a duális képzésre, akik 2023. február 15-ig jelentkeznek a felvi.hu-n az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar képzéseire.

Természetesen, ha nem jelentkeztél május 31.ig a duális képzési formára, de mégis duális hallgató szeretnél lenni, akkor sincs semmi gond. Ha felvételt nyersz az Anyagmérnök, Vegyészmérnök vagy Kohómérnök képzéseink egyikére, akkor az első félévben dönthetsz még úgy, hogy duális hallgató leszel.

DUÁLIS KÉPZÉSI FORMÁK KARUNKON

Bővebb információhoz a vállalati partnereinkről és a képzéseinkről az alábbi oldalakon olvashatsz

Az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar ipari partnerhálózata évről évre bővül, ezzel lehetőséget adva arra, hogy az ország bármely területén találjanak a hallgatók maguknak duális képzőhelyet. 

A képre kattinta megtekintheted partnereink listáját a részletes információkért.

Jelentkezési űrlap