Anyag- és Vegyészmérnöki Kar

Képzéseink - Nemzetközi és egyéb képzések

AMIR Master Double degree program (Anyagmérnöki MSc)

Az AMIR program az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatásával 6 európai egyetem szakértelmére támaszkodva segít megismerni a nyersanyag-újrahasztosítás területének teljes spektrumát a tudományos szféra, az ipar és a kutatási partnerek együttműködésének elősegítésével.

A jelentkezők olyan európai egyetemeken tanulhatnak, amelyek az Advanced Materials: Innovative Recycling speciális szempontjaira szakosodtak.

A hallgatók megismerkednek a nyersanyag-értéklánc általános és műszaki vonatkozásaival, beleértve az általános kémiát, az anyagtudományt, az anyagok életciklusát, valamint az etikai, tudományos és fenntarthatósági kihívásokat, fejlesztik a kreativitásukat, innovációs, vezetői és vállalkozói képességeiket.


Az AMIR programban résztvevők a 4 féléves képzést – angol nyelven – két helyszínen végzik, majd a képzés végén mindkét egyetem diplomáját kézhez vehetik.


Az első évben a Miskolci Egyetem angol nyelvű anyagmérnök MSc képzésében vesznek rész (a      Korszerű anyagok innovatív újrahasznosítása specializáción), a második évben pedig egy választott tanulmányi területre szakosodnak az AMIR három partneregyetemének egyikén (ezek a Madridi Műszaki Egyetem, a TU Darmstadti Egyetem vagy a Liège-i Egyetem), majd szakmai gyakorlatot folytatnak egy kutatószervezetnél, ipari partnernél vagy tudományos partnernél.

 

A programban részt lehet venni a magyar felvételi rendszeren keresztüli jelentkezéssel, vagy anélkül.

A programra a Bordeaux-i egyetem, online felületén kell jelentkezni, olyan dokumentumok feltöltésével, mit a korábbi végzettség igazolása, a nyelvtudás igazolása, motivációs levél, … stb.

A sikeres pályázó az EIT Label program keretében ösztöndíjban részesül.

A programról bővebb információk az AMIR MASTER honlapján találhatók.

Innovatív vállalkozások indítása (HSUP) I-II.

Két féléves szabadon választható kurzus az Innováció iránt érdeklődőknekA HSUP kurzus egy online, egyetemi startup képzés, melynek célja a hazai egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével, mindezt egy új, közös oktatási platformon keresztül. További információkért nézd meg a program videóját vagy olvass tovább! A program két, egymás követő, félévben meghirdetett, innovációs/startup témájú kurzusból áll. A képzést e-learning formában, saját tempódban végezheted a program webes felületén vagy mobilapplikáción keresztül. Az I. félévben az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba. A II. félévben a kiválasztott ötletek kidolgozása folyik csapatmunkában.

A kurzusokat az alábbi tárgykódon találod:
I. félév (ősz) : MAKMKT302N  vagy MAKMKT302GN
II. félév (tavasz): MAKMKT304N vagy MAKMKT304GN

 

Bővebb információ: Prof.Dr. Deák Csaba (csaba.deak@uni-miskolc.hu)