Anyag- és Vegyészmérnöki Kar

Képzéseink - Szakmérnök képzés

Szakmérnök képzéseinkről általában

Szakmérnök képzéseink elsősorban azok számára ajánlottak, akik mérnök BSc diplomával rendelkeznek, és szeretnének valamilyen kiegészítő, gyakorlatorientált felsőoktatási szakképzést és végzettséget szerezni. Ha a felsőoktatási szakképzés után szakirányú továbbtanulásnak megfelelő képzési terület szakjain tanulnak tovább, akkor az addig megszerzett kreditjeik meghatározott arányát elismerjük. Fontos tudni, hogy a 2-4 féléves szakképzések felsőfokú szakképzettséget adnak, de diplomát nem. Szakember képzéseinkre minden típusú BSc diplomával lehet jelentkezni. 

Kutatási- és innovációs szakmérnök

Híd az akadémiai és a műszaki-gazdasági szereplők között.

Miért válassza a Kutatási és Innovációs szakmérnök képzést?

  • Piaci igényekhez igazodó hiánypótló képzés
  • A jövő szakembereinek képzése 2 félévben
  • Képessé tesz, az innovációkat piacképes termékké/szolgáltatássá fejleszteni
  • Új perspektíva a mérnökképzésben
    Gyakorlatorientált ismeretek és kompetenciafejlesztés a K+F+I projektek eredményes megvalósításához.
  • Új, piaci igényekhez igazodó tudás
    Elméleti és gyakorlati ismertek a projektek tervezéséhez, szervezéséhez és megvalósításához. K+F projektek vizsgálata a termék-innováció kontextusában.
 

Fenntartható energetikai szakmérnök

A fenntartható energetikai szakmérnök az építési és felújítási munkálatokban energetikai tanácsadási feladatokat lát el. Részt vesz a tervezésben, a pályázatkészítésben, a kivitelezésben és az üzemeltetésben. Feladata feltárni az energia-termeléssel és -felhasználással szembeni igényeket, majd ez alapján azonosítani és megtervezni a leginkább megfelelő megoldást. A tervezés során figyelembe veszi a technológiai lehetőségeket, valamint a fenntarthatóság és a költséghatékonyság szempontjait.